Вести

КОНКУРС ЗА УПИС НА ДОКТОРСКЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ

Природно-математички факултет Универзитета у Крагујевцу у прву годину докторских академских студија у школској 2021/2022 години уписаће 26 студената, од тога 10 на буџету и 16 самофинансирајућих. Докторске академске студије физике уписују 2 студента на буџету и 3 самофинансирајућа.

Детаљније

Вести

КОНКУРС ЗА УПИС НА МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ

Природно-математички факултет Универзитета у Крагујевцу у прву годину мастер академских студија у школској 2021/2022 години уписаће 185 студената, од тога 94 на буџету и 91 самофинансирајући. Мастер академске студије физике уписују 10 студената на буџету и 5 самофинансирајућих.

Детаљније

Вести

Нобелова награда за физику 2021.

Сјукуро Манабе и Клаус Хаселман – за физичко моделовање Земљине климе, квантификовање промемљивости и поузданог предвиђања глобалног загревања

Ђорђо Париси – за откриће међуодноса поремећаја и флуктуација у физичким системима од атомских до планетарних размера

Вести

Радионица - ФИЗИКА КРОЗ ЕКСПЕРИМЕНТЕ

Радионица Физика кроз експерименте почиње 04.10.2021. на Институту за физику. Намењена је ученицима средњих школа, који се могу пријавити на мејл fizika.eksperiment.pmf@gmail.com. За ученике који нису из Крагујевца биће омогућено да радионицу прате преко Zoom платформе. Више информација

Вести

Радионица из електронике - Од транзистора до робота

Радионица из електронике почиње 06.10.2021. на Институту за физику. Намењена је ученицима средњих школа, који се могу пријавити на мејл elektronikapmf@gmail.com. За ученике који нису из Крагујевца биће омогућено да радионицу прате преко Zoom платформе. Више информација

Вести

13th Serbian Conference on Spectral Line Shapes in Astrophysics

Тринаеста српска конференција о спектралним линијама у астрофизици ће се одржати 23-27.08.2021. у Београду. Детаљније инфомрације можете наћи на Интернету на овом линку.
Конференцијски постер се може слободно делити и умножавати.

Вести

7. IUPAP међународна конференција Жене у физици ICWIP2021

Седма IUPAP међународна конференција Жене у физици ICWIP2021 биће одржана 11-16.07.2021. у Мелбурну, Аустралија. Конференција се бави статусом жена у физици и ове године се одржава онлајн због COVID пандемије. Као део тима Србије, наш факултет представљаће проф. др Драгица Кнежевић и др Сања Јанићевић са постер презентацијом Activities and leading positions of women physicists in Serbia. Више детаља о конференцији на следећем линку.

Вести

Емисија Стаклено звоно

Наша асистенткиња Христина Делибашић, у емисији Стаклено звоно Радио-телевизије Крагујевац, говорила је о предностима студирања на Институту за физику Природно-математичког факултета.

Вести

ТАКМИЧЕЊА ИЗ ФИЗИКЕ ЗА УЧЕНИКЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА

Више информација о такмичењима из физике за ученике средњих школа, можете видети на сајту.

Такмичења из ФИЗИКЕ

ВЕСТИ

МЕДИЦИНСКА ФИЗИКА И ЕЛЕКТРОНИКА 2020

Репортажe Радио-телевизије Србије и Радио-телевизије Крагујевац о такмичењу за ученике средњих школа из области физике, медицине, електронике и информатике можете погледати овде (РТС) и овде (РТК).

ОДЛУКА

Oдлука о давању поклона члановима комисије

Строго се забрањује да кандидати приликом одбране завршних радова доносе било какве поклоне члановима комисије за оцену и одбрану.

Одлуку видети на ЛИНКУ.

Вести

ФИЗИКА НА ИНТЕРНЕТУ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Институт за физику припрема наставни материјал из физике, као помоћ професорима и ученицима средњих школа.

Материјал је доступан свима у едукативне сврхе. На овај начин Институт за физику жели да помогне у онлине едукацији.

Садржај едукативног материјала можете видети овде.

Молимо заинтересоване, уколико имају питања, сугестије, да се јаве путем е- маил адресе fizika@pmf.kg.ac.rs